Då var det dags igen då. På inrådan av vänner känner jag att det är dags att starta denna blogg. Jag är en pojke som gillar mat. Vad är då ett bättre namn än
kulinarpojken på min blogg? Säkert inget, och om det nu finns något så vill jag inte veta. Kulinarpojken it is.

Vem är jag då? Ja, jag är en pojke. Jag är student. Jag gillar mat. Behöver man veta mer? Kanske, men jag tror att jag tar och berättar lite mer om mig under resans gång, det blir roligare så! Jag kan nog i alla fall utlova en massa kulinariska höjdpunkter i denna blogg och ska uppdatera så ofta jag hinner och har något vettigt att säga. Här kommer jag bjuda på såväl recensioner av mina tämligen frekventa besök på Stockholms både finkrogar (Mathias Dahlgren, OK o.s.v.) såväl som mina ännu mer frekventa besök på medel- och budgetklasskrogar. Jag lagar också en del mat och det blir det som får inleda bloggandet ikväll.

Detta är det något skrynkliga kvittot efter dagens besök på en av de bättre matbutikerna i huvudstaden, NK Saluhall, som enligt mitt tycke endast kan mätas med Daglivs på Fridhemsplan. En del saker ska jag spara till senare i veckan, men det mesta skall tillagas och inmundigas redan ikväll! Vad ska det bli för spännande? Tanken är att jag skall tillaga en "gourmetentrcôte" (vad som gör den gourmet annat än namnet återstår att se), med lite potatismos med rostad vitlök, och servera detta med en grönsallad med en senapsvinegrette. Just senapsvinegrette har jag saknat från min resa till Alperna förra veckan, så det skall jag försöka återuppliva.
Men nu skall jag laga mat. Stay tuned!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar