Ikväll öppnade Restaurang Tradition i samma hus som jag bor och jag har i flera dagar sneglat in i den till synes mysiga matsalen. Ikväll hade jag egentligen planerat att laga mat med en väninna, men efter hastigt bortfall p.g.a. sjukdom fick plan B skåda världens ljus.
Efter att ha konsulterat såväl Sofia som Taste Sthlm-kortet valde vi att försöka ta oss till Due Fratelli eller Restaurang 101. Tyvärr var båda fulla och som tredje alternativ valde vi då att äta på Hotel Hanssons restaurang. En riktig lyckoträff skulle det visa sig.
Restaurangen ligger i anslutning till loungen och receptionen och var smakfullt inredd i en nyklassisk stil där modernt mötte antikviteter i en oerhört trevlig kombination. Direkt vid vår entré fick vi hjälp av receptionisten till ett mysigt hörnbord där vi fick beskåda den sparsamma menyn. Rätterna var framförallt klassiska, såsom oxfilé, stekt torsk, älgköttbullar etc., vilket ju är passande för ett hotell i den genren. Sofia valde oxfilé med sky (265 kr) och jag stekt torsk med skirat smör och pepparrot (240 kr).
Personalen var trevlig och gav ett gott intryck och vi fick snabb och effektiv service genom hela måltiden. Dessvärre tog tillredningen av maten väldigt lång tid, närmare 30-40 minuter, vilket ju är alldeles för mycket i en ganska tom matsal. Men när maten kom var väntan väl värd tiden. MUMS! Min torsk var alldeles förträfflig, man kunde verkligen känna på både smak och textur hur färsk och högkvalitativ den var. Det är inte lätt att steka fisk om man vill få den både genomstekt men ändå fortfarande saftig så en stor eloge till kocken!
Jag är ju verkligen en sucker när det gäller smör så det skirade smöret förhöjde tillsammans med den finrivna pepparroten min måltid något enormt! Efter lite lättare saltning, särskilt till de smörslungade rödbetorna så blev rätten helt klart veckans kulinariska höjdpunkt. Även Sofia verkade nöjd med sin välstekta oxfilébit som verkligen såg mums-mums ut!
Då rätten gjorde mig alldeles lagom mätt fick jag möjlighet att avrunda måltiden med en riktig gammal goding, en av mina egna paraddesserter, nämligen en crème brûlée (85 kr). En god anrättning med härligt knäckigt yttre som dock i mitt tycke var något överprissatt i förhållande till vad man ändå fick.
Överlag dock en fantastiskt trevlig måltid. Hotel Hansson levererar, och jag rekommenderar dem varmt! Har man dessutom ett Taste Sthlm-kort får man den billigaste varmrätten gratis - vilket ju gör det helt sjukt prisvärt!
Maten: 5
Service: 4
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar